Lorens Listo i Igor Kazić pobjednici 452. skokova sa Starog mosta

Među 40 natjecatelja iz čitave regije Lorens Listo i Igor Kazić izborili su šampionske titule tradicionalnih 452. visinskih skokova sa Starog mosta održanih danas u Mostaru, javlja Anadolu Agency (AA).

U kategorije skokova na glavu u jakoj konkurenciji među 22 natjecatelja iz čitave regije treće mjesto osvojio je Dino Bajrić, drugo Mustafa Šarić dok je jedanaestostruki mostarski šampion Lorens Listo obranio titulu prvaka i po dvanaesti put proglašen najboljoj lastom Mostara.

U kategoriji skokova na noge nastupilo je 18 natjecatelja, a treće mjesto izborio je Edi Fink dok je drugo mjesto pripalo Adisu Boškailu, a titulom šampiona u kategoriji skokova na noge okitio se dugogodišnji mostarski skakač Igor Kazić.

Veliko iznenađenje za mnoge je bio nastup dva maloljetnika kojima su roditelji potpisali suglasnost za sudjelovanje.

Natjecanje je održano u dvije serije a svaki skok strogo je praćen pod budnim okom stručnog žirija koji su ove godine činili Mirsad Deda Pašić, Alica Jakirović, Semir Drocić, Semir Kazazić i predsjednik Emir Balić, koji je mnogima poznat kao legenda ovih skokova i nositelj titule „Mostarska lasta“ s rekordnih 13 pobjeda.

U pauzi između dva natjecateljska dijela održani su revijalni skokovi veterana, a cijela manifestacija koja je danas Mostar učinila središtem javnosti će biti završena navečer tradicionalnim skokovima s bakljama.

Tradicionalni 452. visinski skokovi sa Starog mosta počeli su u 16 sati bacanjem cvijeća sa Starog mosta, u znak sjećanja na stradale skakače i intoniranjem državne himne Bosne i Hercegovine, nakon čega je uslijedila pjesma koju su za ovogodišnje skokove priredili Elvedin Delić i Saša Đermanović.