Ljubav se ne da mjeriti: Udala se za čovjeka visokog nešto više od 70 cm

U jedno smo sigurni: ne postoji skala za mjerenje ljubavi.

To zasigurno zna i Mindie Kniss iz Arizone (USA) koja je sretno udata za Seana Stephensona, čovjeka visokog nešto više od 70 cm. Kniss za svog supruga kaže da je jedna od najseksualnijih osoba koju je ikad upoznala.

kniss 01

kniss 02

“Samo zato što je osoba sa posebnim potrebama, odnosno ograničenim mogućnostima, ne znači da nemamo odličan seksualni život. Jeste da je drugačiji od seksa sa osobom prosječne veličine, naravno, ali to nama nije bio problem.”- kazala je Kniss za Barcroft Media.

Ovaj zaljubljeni par upoznao se preko zajedničkog prijatelja u 2009. godini, te su svoju vezu okrunili brakom 2012. godine. Kniss se preselila u Chicago kako bi bila sa čovjekom svog života.

kniss 08

kniss 09

Par tvrdi da je uvrijeđen mišljenjima da je Mindie u vezi sa Seanom samo zbog novca, ali oni su vremenom dokazali da se radi o pravoj ljubavi, onoj koja se ne mjeri centrimetrima, novcem bi bilo kojim drugim brojkama.

kniss 07

Stephenson je rođen s bolešću zvanom “osteogenesis imperfecta “, što je nasljedna bolest vezivnog tkiva, koja se klinički očituje prijelomima kostiju, raznim deformitetima kostura i osteoporozom.

U vrijeme kad je imao 18 godina, već je pretrpio 200 lomova kostiju u nogama, rukama, vratu, ključnoj kosti, gležnju, bedrenoj kosti i nosu.

kniss 05

kniss 04

Ovaj zaljubljeni par danas stanuje u Scottsdaleu, gdje su i dalje dovoljno visoki da stanu protiv ljudi koji osuđuju i propituju njihov odnos. Kniss vjeruje da dovoljno napora u tom prkosu jedino može napraviti razliku u prosudbama i razmišljanjima drugih ljudi.

kniss 03

Trafika|Ba