LIKIĆ: Speman sam dati svoj doprinos za bolji Kanton Sarajevo

Među brojnim kandidatskim listama za ovogodišnje Opće izbore, svojom interesantnom biografijom i programom izdvojio se poduzetnik iz Sarajeva, Kemal Likić.

Kemala smo pronašli na listi relativno nove stranke pod imenom Novi pokret pod rednim brojem pet na listi za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Kemal Likić se nakon četrnaest godina života i bavljenja privatnim biznisom 2009. godine vratio u rodno Sarajevo i osnovao projektantski biro koji danas upošljava desetine ljudi. On kaže da je njegov cilj bio uglavnom usmjeren na angažovanje mladih i talentovanih ljudi kojima je po završetku studija pružio adekvatnu obuku i omogućio posao.

Obzirom na iskustvo i sposobnosti koje je stekao kroz dugi niz godina u kojima se uglavnom bavio vlastitim biznisom, Kemal kaže da je njegova vizija prevashodno usmjerena ka upošljavanju u Kantonu Sarajevo i dovođenje stranih investicija.

“Smatram da mogu dati veliki doprinos u razvoju našeg kantona na polju upošljavanja i to je najveći razlog moje kandidature na Općim izborima 2014. Naravno, želim sudjelovati u donošenju svih važnih odluka za poboljšanje stanja u našem kantonu.”- izjavio je Likić za portal Trafika.ba.

Kemal Likic Trafika 01

Kemala Likića smo pitali šta ga je motivisalo da je kandiduje za ovu javnu funkciju obzriom da je osnivač uspješne kompanije koja sarađuje sa svjetski poznatim kompanijama kao što su Audi, BMW i Wolksvagena.

“Za odluku o kandidaturi me uvjerila vizija stranke Novi pokret Bosne i Hercegovine čiji su temeljni ciljevi posao i pravda za sve. Novi pokret Bosne i Hercegovine je novi politički subjekt na bh političkoj sceni. Radi se o stranci građanske orijentacije koja se zalaže za demokratiju i socijalnu ravnopravnost. Novi pokret BiH nastao je iz dubokog uvjerenja naših članova i simpatizera da su ideje koje se svrstavaju u lijevi politički spektar, kakve su socijaldemokratska i ideja građanske države, ono za šta se vrijedi boriti i ono što osigurava stabilnost i budućnost BiH uopšte. Smatram da smo bogata zemlja i imamo pametan narod. Možemo napraviti prosperitetnu zajednicu. Rješenje bosanskohercegovačkog problema nalazi se unutra, a ne vani. ”- izjavio je za portal Trafika.Ba.

 

Trafika|Ba