LIKIĆ: Bh. politiku osvježiti savremenim inovativnim programima i ljudima koji znaju njima rukovoditi

Na predizbornom skupu stranke Novi pokret Bosne i Hercegovine, održanom u Domu kulture Vratnik u Sarajevu predstavljeni su izborni program i kandidati za Opće izbore 2014. godine.

Među predstavljenim kandidatima, pažnju prisutnih privukao je kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo i predsjednik OO Novi pokret Stari Grad Sarajevo o kojem smo i ranije pisali, Kemal Likić.

Likic, inače direktor i suosnivač mašinskog biroa koji svoje usluge izvozi gotovo stoprocentno za potrebe njemačke autoindustrije, građanima Kantona Sarajevo ponudio je svoj program za doprinos boljem stanju u kantonu.

Obzirom na iskustvo i sposobnosti koje je stekao kroz dugi niz godina u kojima se uglavnom bavio privatnim biznisom, Likić tvrdi da je njegova vizija fokusirana na upošljavanje u Kantonu Sarajevo i dovođenje stranih investicija. On smatra da može dati veliki doprinos u razvoju Sarajevskog kantona na tim poljima i to je, tvrdi,  najveći razlog njegove kandidature na Općim izborima 2014.

“Vjerujem da svaka firma mora biti inovativna da bi bila konkurentna i postigla uspjeh u 21. vijeku, pa isto tako vjerujem da bh. politiku treba osvježiti savremenim inovativnim programima i ljudima koji znaju njima rukovoditi. To je samo moguće sa mladim ljudima koji su kreativni i nisu opterećeni zagušujućom birokratijom kojom smo danas opterećeni. Sa istom filozofijom učestvujem u razvoju firme kojom rukovodim i vjerujem da imam sposobnost doprinijeti razvoju Kantona Sarajevo na polju zapošljavanja.”– kazao je Likić na održanom skupu.

Trafika|Ba