Home

    Utorak, 22.05.2018. godine


Nalazite se: Izlog » VIJESTI » BiH » Lagumdžija: Ukrajina i njeni narodi imaju pravo da svoju budućnost definiraju samostalno

ministar vanjskih poslova BiH poziva na hitan dijalog svih relevantnih međunarodnih faktora u cilju sprječavanja opasne eskalacije sukoba u Ukrajini

Lagumdžija: Ukrajina i njeni narodi imaju pravo da svoju budućnost definiraju samostalno

Lagumdžija: Ukrajina i njeni narodi imaju pravo da svoju budućnost definiraju samostalno

Suverena Ukrajina i njeni narodi imaju pravo da svoju budućnost definiraju samostalno – izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova BiH  Zlatko Lagumdžija povodom situacije u Ukrajini.

– Pozivam na hitan dijalog svih relevantnih međunarodnih faktora u cilju sprječavanja opasne eskalacije sukoba u Ukrajini koja može imati nesagledive posljedice za regionalnu i globalnu stabilnost. Hitno smirivanje tenzija ključni je preduvjet za očuvanje mira, sigurnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine kao punopravne članice Ujedinjenih naroda.  Suverena Ukrajina i njeni narodi imaju pravo da svoju budućnost definiraju samostalno, mirno i u demokratskom dijalogu koji garantira stabilnost,a međunarodna zajednica ima dužnost i obavezu da to podrži – rekao je Lagumdžija, kaže se u saopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova  BiH.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine ovom prilikom ponavlja ranije javne apele svim građanima BiH da se uzdrže od putovanja u Ukrajinu, te poziva sve one koji se nalaze na njenom teritoriju da postupe po uputstvu MVP-a BiH koje se nalazi na zvaničnoj web stranici MVP-a BiH.

 

Trafika|Ba

Ostavite komentar

© 2012 - 2014 Trafika.BA | Design - invexmedia.com

Scroll to top