Krste Velkoski u FK Sarajevo do 2021. godine

Fudbalski klub Sarajevo danas je produžio saradnju sa makedonskim reprezentativcem Krsteom Velkoskim do ljeta 2021. godine.

Kapitenu “bordo“ tima prethodni ugovor je isticao na kraju tekuće sezone, a zadovoljstvo zbog postignutog dogovora iskazali su i igrač i koordinator sportskog segmenta kluba Emir Hadžić.

“Presretan sam što smo postigli dogovor i što počinju pripreme u nedjelju. Nadam se da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve. Ne interesuje nas šta se dešava u drugim klubovima. Znamo da je Zrinjski ostao bez nekoliko važnih igrača, ali smo okrenuti sebi“, rekao je Velkoski.

Hadžić je naglasio da je zadovoljan što je produžena saradnja sa kapitenom ekipe, koja je osvojila naslov jesenjeg šampiona BiH, te da je cilj kluba da zadrži na okupu sve važne igrače iz prvog dijela sezone.

“Velkoski je imao ponudu iz Južne Koreje, ali smo se uspjeli brzo dogovoriti i zadržati ga. On je naš kapiten i treba voditi ekipu ka ostvarenju ciljeva“, kazao je Hadžić.

On je dodao da je za sada jedini igrač s kojim nisu uspjeli dogovoriti produžetak saradnje Nigerijac Joachim Adukor, kojem ugovor ističe na kraju sezone.

Velkoskom je ovom drugi boravak u Sarajevu za koje je odigrao 131 takmičarsku utakmicu i postigao 52 gola. U prvom navratu je nosio “bordo“ dres od 2014. do 2016. godine, a vratio se 2017. U međuvremenu je igrao za južnokorejski Incheon i tajlandski Korat. Osim spomenutih klubova tokom karijere 30-godišnji ofanzivni fudbaler igrao je za Rabotnički, Metalurg, Ceahlul i Enosis Neon. Za reprezentaciju Makedonije upisao je 12 nastupa, ali se nije upisivao u strijelce.