Konaković poručio Efendiću: Očekujem izvinjenje

Nakon televizijske debate na Face TV u kojoj su učestvovali načelnik Opštine Novi Grad Semir Efendić i bivši premijer Kantona Sarajevo Elmedin Dino Konaković, na kojoj je pokrenuto nekoliko intrigantnih tema Konaković se oglasio putem svog Facebook profila:

“Rijetko me u javnim nastupima nešto može izbaciti iz takta. Ponekad sam emotivniji i možda takav nastup neko ne voli. Gestikuliram, povisim ton. Optužbom da sam u prenosu vlasništva u slučaju Termalna rivijera počinio neko koruptivno djelo, Semir Efendić me baš bacio u dilemu, da li sam eventualno nešto propustio ili nisam adekvatno reagovao?
Nisam mogao garantovati u tom trenutku da rok u kojem je Kanton imao pravo preče kupnje nije moja greška. Semir je vrlo uvjerljivo govorio da jeste. Iz arhive sam dobio sve informacije i javno ih objavljujem. Rok je istekao prije formiranja Vlade na čijem sam čelu bio, u dopisima to konstatuje bivsi ministar privrede i bivši premijer. Vlada je vadila još jednom kestenje iz vatre, još jedna sramotna privatizacija. Efendić optužio direktno mene.
OK mi je da ne zna da kredit za vertikalni transport vraća Kanton, da tvrdi da je to ZOI, razumijem i njegove motive da brani kadrove SDANG, ali ovo mi je bilo iznenadjenje, iskreno.
E sad kad smo dokumentaciju pripremili, očekujem izvinjenje.
Ako se ne desi, to me neće iznenaditi.
Svu ostalu dokumentaciju šaljem poštom, a ministarstvo češljamo dubinski kad ga preuzmemo, ako Bog da!”