KLIČKO: Putin je bolestan, želi napraviti novi SSSR

Gradonačelnik Kijeva i višestruki prvak svijeta u boksu Vitalij Kličko ističe da je posao na čelu gradske vlasti teži od bokserskog i optužuje ruskog predsjednika Vladimira Putina da želi da izgradi novi Sovjetski savez.

„Putin je bolestan. On je svojom taktikom uspio ono što nikada nisam pomislio da je moguće, a to je da neko može dva bratska naroda da zavadi. Znam o čemu pričam, jer mi je majka Ruskinja. Putin želi da izgradi novi Sovjetski savez i za tu veliku imperiju mu je potrebna Ukrajina“, objasnio je on u intervjuu bečkom dnevniku „Prese“.

Kličko, koji uživa poseban ugled na njemačko govornom prostoru, ističe da ima isti cilj kao i predsjednik Ukrajine Petro Porošenko, a to je da zemlja bude evropska država sa evropskim standardom života i vrijednostima.

Vezano za svoju funkciju on je naglasio da svom snagom želi da od Kijeva napravi grad koji se razvija, dodajući da ovaj grad ima potencijala.

S tim u vezi je kazao da je Kijev pridobio već investitore za šest projekata.
„Kada se građani zahvaljuju za promjene, više čistoće i red, za intenzivnije komunalne aktivnosti onda imam osećaj uspjeha. To nije pobjeda nokautom, ali skupljam poene“, objasnio je Kličko.

„Posao gradonačelnika je mnogo, mnogo teži od posla svjetskog prvaka u boksu. Borba protiv korupcije, protiv starog sistema i za reforme se vodi daleko više od 12 rundi. Moj ring je sada drugačiji, a protivnici mnogo jači. Međutim ostao sam isti i moj moto je dalje „bez borbe nema pobjede““, naglasio je Kličko.

 

Trafika|Ba|Agencije