Kebo predao Tužilaštvu novih 1500 stranica dokaznog materijala

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo danas je predao Tužilaštvu BiH novih 1500 stranica dokaznog materijala za predmete koje je već pokrenuo, kao i CD sa video snimcima, navodi se u saopćenju iz Kabineta potpredsjednika FBiH Mirsada Kebe.

Na adresu potpredsjednika, navodi se u saopćenju, stiglo  je i pismo podrške bivših pripadnika Vojne policije Trećeg korpusa Armije BiH.

Kako se navodi u saopćenju, pored navedenog pisma podrške Kebo će dati na uvid i mnoge poruke podrške pojedinaca, među kojima je i podrška ef. Beganovića iz Velike Kladuše koji je napadnut prije desetak dana jer je govorio istinu.

Također, potpredsjednik Kebo poduzet će i druge pravne radnje te proširiti spisak pojedinaca i ponovo pokrenuti pitanje pravne odgovornosti svih onih koji se mogu na bilo koji način dovesti u vezu sa političkim ubistvima, saopćeno je.

Istakao je da će ponovo pokrenuti pitanje izvještaja o utrošenom novcu od humanitarne pomoći upućenoj BiH.

– Javnost mora znati ko je taj novac zloupotrijebio i kuda ih je usmjerio – navodi se u saopćenju Mirsada Kebe.

Potpredsjednik se odlučio na ovaj korak na zahtjev mnogih gladnih i nezaposlenih boraca čiju su poštenu borbu mnogi zloupotrijebili za neosnovanu političku promidžbu i enormno bogaćenje kroz pljačku, saopćeno je.

Što se tiče prijetnji nekih kriminalaca i ubica, ustvari kukavica, njemu i njegovoj porodici, potpredsjednik Kebo je spreman na sve posljedice i ima povjerenje u legalne institucije zaštite. Isto tako, ima i podršku i pomoć svih patriotskih snaga koje su spremne dati i svoje živote za istinu i pravdu, stoji u saopćenju.

 

Trafika|Ba