Katarski mediji pišu o bh. rukometašima: Idemo pobijediti Austriju i plasirati se dalje!

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 19 sati igra protiv selekcije Austrije meč drugog kola B-grupe Svjetskog prvenstva u Kataru.

Najbolji bh. rukometaši jučer su savladali Iran s 30:25 u svom debitantskom meču na SP-u, a eventualna pobjeda protiv favorizovanih Austrijanaca otvorila bi im vrata osmine finala takmičenja.

Kako javljaju kolege novinari koji se nalaze u Kataru navijača neće nedostajati ni ovoga puta, a strani mediji bruje o BiH.

Kako je istakao i selektor Dragan Marković večeras nam je prva velika prilika da napravimo korak dalje, ali sve zavisi od puno faktora.

– Mi smo spremni da napravimo još jedan korak u ostvarenju cilja. Imamo svoj cilj i taktičke varijante ćemo usmjeriti ka njemu, želja nam je da se svi radujemo, ali ako i ne uspijemo večeras imamo još tri prilike koje su malo teža kombinacija –  rekao je Marković.

Selekcija Austrije koju vodi selektor Patrekur Johannesson u svom timu ima odličnog igrača Victora Szilagyia, a stručnjaci upozoravaju da bi on mogao donijeti prevagu u korist Austrije, jer ovise od njegovog raspoloženja i igre.

Međutim, selektor Marković to sigurno zna i spremio je adekvatan odgovor za Austrijance, a rukometnim Zmajevima ne treba dodatna motivacija od one da pobjeda protiv Austrije faktički znači i prolaz dalje.

katarnovine 1

Trafika|Ba|NAP