Kanadski student osmislio kremu za uklanjanje tetovaža

Nema života u kojem nema kajanja za bar jednu učinjenu stvar. Ako je tetovaža jedna od takvih stvari, kanadski dvadesetsedmogodišnji student Alec Falkehnam je našao rješenje za vas. Naime, Falkehnam je osmislio čudesnu kremu koja uklanja tetovaže.

Krema je dosada testirama na svinjskim ušima, što nije isto kao ljudska koža, međutim, metod je vrlo sličan.

Poznato je da su brojni tattoo umjetnici svoje vještine vježbali na svinjskoj koži, što dovodi do još jednog od razloga za logičan korak u analizi ovog mladog naučnika.

falkenhamKrema radi tako da cilja na bijele krvne ćelije, koje su zadržale tintu unesenu kroz iglu za tetoviranje. Tetovaža ne nestaje odmah nakon što se krema nanese, već je potrebno nanijeti kremu više puta. Falkehnam ne zna koji je broj nanošenja kreme potreban da bi se uklonila tetovaža, što ovisi i o količini tinte korištene na određenoj tetovaži.

Uklanjanje tetovaža Falkehnamovom kremom za područje od 10 centimetara bi koštalo oko 4.5 dolara, što je neuporedivo jeftinija solucija od uklanjanja tetovaža laserom. Drugu prednost koju Falkehnam ističe za svoju kremu jeste da ona ne ostavlja nikakve ožiljke na koži za razliku od lasera.

 

Trafika|Ba