Home

    Subota, 24.03.2018. godine


Nalazite se: Izlog » VIJESTI » BiH » Kako ostati fizički aktivan dok se kretanja vani ne preporučuju zbog zagađenosti zraka

Kako ostati fizički aktivan dok se kretanja vani ne preporučuju zbog zagađenosti zraka

Kako ostati fizički aktivan dok se kretanja vani ne preporučuju zbog zagađenosti zraka

Svakodnevno dobijamo upozorenja o zagađenosti zraka u bh. gradovima, gdje glavni grad obično prednjači prema nivou zagađujućih čestica. Pri tome, nadležne institucije, medicinski stručnjaci i brojni aktivisti upozoravaju građane da što manje borave vani ili da ukoliko imaju mogućnosti posjećuju obližnje planine.

Obzirom da nisu svi u finansijskoj prilici omogučiti zimska putovanja i godišnje odmore na planinama, pitali smo fitnes stručnjaka Mirsudina Rašidagića o važnosti kretanja i generalno, fizičke aktivnosti tokom zimskog perioda.

Miki Trafika

“Svakodnevna fizička aktivnost je od iznimne važnosti za naše zdravlje, a obzirom da zimi usporavamo sa vanjskim aktivnostima, pogotovo za vrijeme ovih strahovitih zagađenja gdje se kretanja ni ne preporučuju, važno da je da u svoju rutinu uključimo sportske aktivnosti. Naše članice to prepoznaju i svakako Fitness Centar Atlantis vide i kao mjesto pozitivne energije i druženja u ovim zimskim danima.” – kazao je Rašidagić i pozvao zainteresirane dame da se uključe u neki od programa fitnesa o kojima možete pročitati OVDJE.

Trafika|Ba

Ostavite komentar

© 2012 - 2014 Trafika.BA | Design - invexmedia.com

Scroll to top