Kako osloboditi organizam štetnih tvari?

Moć biljnih čajeva

Biljni čajevi imaju veliku moć detoksikacije organizma, pa u svega tridesetak sekundi možete staviti vodu prokuhati i odabrati omiljeni čaj.

Primjerice, maslačak se stoljećima upotrebljava za čišćenje toksičnih tvari iz jetre, a izvrsno djelovanje ima i rooibos čaj. Taj je čaj pun antioksidansa te pomaže u ublažavanju svih probavnih smetnji i bolova.

Uklonite štetna zračenja

Elektromagnetska zračenja koja imaju radio uređaji, televizija ili mobilni aparati, mogu ‘doći u sukob’ s moždanim valovima. To, nažalost, uzrokuje nagli osjećaj umora, a loše djeluje i na cijeli imunološki sistem, ističu stručnjaci.

Sklonite sve elektromagnetske uređaje na najmanju udaljenost od 2,5 metra od glave kada spavate. Neka istraživanja su pokazala kako i električne deke ‘zrače’ pa ih se riješite ako ih imate.

 

Odmor bez stresa

 

Potaknite cirkulaciju

Prije nego uskočite u kadu ili stanete pod tuš, dobro istrljajte tijelo ‘na suho’. Za to će vam dobro doći četka ili rukavica od lufe. Takva masaža stimulira limfni sustav koji eliminira toksine, poboljšava cirkulaciju i pomaže u borbi protiv celulita.

Neka četka bude od prirodnih materijala, a uvijek se trljajte od donjeg dijela tijela prema srcu. Budite uporni, izdržite barem jedan tjedan i bit ćete ugodno iznenađeni rezultatima.

Isključite se iz stresa

Duboko disanje iz trbuha pojačava unos kisika u cijelo tijelo, a to rezultira učinkovitijim uklanjanjem toksina iz organizma i relaksira centralni nervni sistem. Štetne tvari najviše nastaju kada smo izloženi jakim ‘udarima’ stresa, pa odvojite nekoliko trenutaka za sebe i pokušajte se ‘isključiti’ iz svakodnevnice.

Odmorite ruke na trbuhu, zatim izdahnite kroz usta u kratkim izdisajima sve dok ne ostanete bez zraka u plućima. Tada udahnite duboko kroz nos, kao da se punite poput balona (čak se možete mrvicu i nakloniti kako bi unijeli više zraka). Zatim polako, u jednom dahu izdahnite kroz usta. Ponovite šest puta i pokušajte se što više opustiti.

(Izvor: ELLE.hr)