Jusuf Nurkić mijenja Stevena Adamsa na Rising Staru!

Bosna i Hercegovina će ipak imati svog predstavnika na All-Staru vikendu NBA lige i to prvi put u svojoj historiji.

Iako na veliko iznenađenje košarkaške javnosti prvobitno nije pozvan na ovo prestižno takmičenje, Jusuf Nurkić će ipak učestvovati u Rising Stars Challengeu gdje će zamijeniti povrijeđenog Stevena Adamsa iz Oklahome koji je otkazao svoj dolazak.

Vodstvo NBA lige se odlučilo na poziv našem košarkašu što svakako predstavlja ogromnu čast i nagradu za iznenađujuće dobre partije u svojoj prvoj sezoni u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Mnogi stručnjaci su se složili u mišljenju da je naš centar i jedan od vodećih rookieja lige zaslužio biti pozvan i ranije, pa se za ovaj naknadni poziv može reći da je pravda zadovoljena.

Nurkić je opravdao poziv na Risin Star Challenge već u svom prvom nastupu nakon poziva.

U porazu od Oklahoma Thundera Nurkić je odigrao svoju najbolju partiju do sada i ubacio 16 poena uz 14 skokova. Ipak, nije to bilo dovoljno za pobjedu pa su Nuggetsi poraženi rezultatom 124:114.

Sa druge strane, svoj lični rekord izjednačio je Kevin Durant ubacivši sedam trica za ukupno 40 poena dok je Russell Westbrook ubacio 26, sakupio 9 asistencije i 5 skokova

Oklahoma je već nakon pet minuta igre Durantovim koševima stigla na 15:4, a nakon toga Westbrook gađa iz daljine i Thunder pravi seriju 12:2 pa je već na kraju pšrve četvrtine prednost otišla na 20 poena (38:18).Tek u nastavku Nuggetsi su uhvatili ritam, ali Durant je na sve odgovarao na sve njihove napade i igralo se koš za koš. Do poluvremena Denver se koliko-toliko vratio pa se na pauzu otišlo kod 73:59.

U trećoj četvriti činilo se da bi se Denver mogao vratiti u igru i već na početku perioda stigli su na samo šest poena zaostatka, međutim trojkama Duranta i Roberrsona Oklahoma City vraća stvari na svoje mjesto i u posljednji period ulazi sa 14 poena prednosti.

Trafika|Ba|Agencije