Izetbegović primio u oproštajnu posjetu Petera Sorensen

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je u oproštajnu posjetu šefa delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU ambasadora Petera Sorensena.

Tokom razgovora, između ostalog, razmijenjena su mišljenja o rezultatima proteklih općih izbora i procesu formiranja novoizabrane vlasti.

Sagovornici su se suglasili da se novoizabrane vlasti na svim nivoima moraju posvetiti ekonomskim reformama, koje će osigurati makroekonomsku stabilnost, ekonomski rast, zapošljavanje i povećanje konkurentnosti bh. ekonomije, te ispunjavanju ključnih uslova za ubrzavanje procesa euroatlantskih integracija naše zemlje.

Zajednički je ocijenjeno da je uzajamna saradnja bila odlična, te da su postojali dobra komunikacija i obostrano razumijevanje o svim pitanjima.

Poželjevši mu uspješan nastavak karijere, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović zahvalio je ambasadoru Sørensenu za posvećenost i angažman u procesu integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Trafika|Ba|Agencije