IZETBEGOVIĆ: Krenuti sa reformskom agendom

Zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović nakon danas postignutog dogovora o rješenju krize u vladi na federalnom nivou, kazao je da je sa predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Draganom Čovićem te predsjednikom Demokratske fronte (DF) Željkom Komšićem imao kvalitetan sastanak i mišljenja je da će komunikacija među učesnicima današnjeg sastanka u Sarajevu ubuduće biti bolja i češća.

Istakao je da su se dogovorili, između ostalog, da se krene na uvođenje privremenih rukovodstava i nadzornih odbora u firme koje posluju s gubitkom.

Izetbegović je, kako je rekao, od federalnog premijera Fadila Novalića zatražio da obavezno na dnevnom redu naredne sjednice Vlade Federacije BiH moraju biti i reformski zakoni.

“Tražio sam da se konačno krene sa reformskom agendom, osim smjena koje su naravno neophodne i do kojih će doći”, kazao je Izetbegović.

Prema njegovim riječima, ove sedmice će se krenuti sa pet ili šest firmi, a onda će taj proces biti nastavljen sa svima koji su negativno poslovali.

Zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Dragan Čović i predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić postigli na današnjem sastanku u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu, dogovor o okončanju krize u vlasti na federalnom nivou.

Trafika|Ba|AA