Iz Debaljceva se povuklo 90 odsto ukrajinskih vojnika

Više od 90 odsto ukrajinskih snaga povuklo se iz strateškog grada Debaljcevo i okoline, saopštio je danas portparol ukrajinske vojske, ne precizirajući kada bi to povlačenje moglo da bude završeno.

“Povlačenje iz Debaljceva na nove pozicije treba da bude okončano. Više od 90 odsto je organizovano napustilo grad i predgrađa”, rekao je portparol ukrajinske vojske Anatolij Stelmah.

On je kazao da se “intenzitet sukoba znatno smanjio”, ali da je tokom dana bilo “sporadične pucnjave”, prenijela je agencija Tas s.

Nešto ranije, lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko je izjavio da su borci završili “čišćenje” Debaljceva od ukrajinskih saga bezbjednosti. “Završili smo operaciju čišćenja Debaljceva od nelegitimnih oružanih formacija”, rekao je Zaharčenko, tvrdeći da gubici ukrajinskih snaga premašuju brojku od 3.000.

“Nažalost, ukrajinske vlasti su ignorisale pozive da predaju oružje. Gubici među pripadnicima ukrajinskih oružanih snaga se procjenjuju na između 3.000 i 3.500”, naveo je on.

 

Trafika|Ba|Agencije