IVANOVIĆ: Mi smo samo htjeli da igramo fudbal

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da mu je žao što je utakmica protiv Albanije prekinuta i istakao da su on i saigrači htjeli da nastave meč, ali da Albanci nisu bili u stanju da se oporave poslije incidenata.

Susret je prekinut pred kraj prvog poluvremena nakon skandalozne provokacije albanskih navijača, kada se iznad terena pojavio mali leteći objekat sa zastavom Velike Albanije, što je izazvalo širenje incidenata na tribine i teren.

– Kao što smo videli, desilo se to što se desilo. Ne možemo trenutno da sagledamo stvari, mogu da pričam samo u ime svog tima. Ono što je najvažnije, mi smo željeli da nastavimo utakmicu, sve vrijeme smo bili uz Albance. U konsultacijama sa delegatom UEFA reprezentativci Albanije su izjavili da nisu psihički i fizički spremni da igraju. O rezultatu ove utakmice odlučiće UEFA – izjavio je Ivanović novinarima poslije meča u Humskoj, kapiten na čijem se izrazu lica tokom incidenata na terenu videla nemost povodom dešavanja oko njega.

Iskusni igrač je istakao da je teško sada iznositi utiske, nakon svega što se dešavalo.

– Ostaje nam žal što fudbal nije bio u prvom planu. Ovo je veoma je važan momenat za nas, mi hoćemo samo da igramo fudbal i to nas jedino zanima – poručio je Ivanović.

Kvalifikacioni meč za prvenstvo Evrope između Srbije i Albanije prekinut je pri rezultatu 0:0, a UEFA će naknadno odlučiti o njegovom ishodu.

 

Trafika|Ba|novosti.rs