Ivano Balić ove godine završava igračku karijeru

Jedan od najboljih rukometaša svijeta Ivano Balić (36) obznanio je da će završiti igračku karijeru na kraju ove sezone u junu, objavljeno je na web-stranici Balićeva kluba Wetzlara.

“Odlučio sam prestati s igranjem na kraju sezone. Odluka je bila teška, u Wetzlaru su mi nudili novi ugovor i na tome im zahvaljujem, ali moram misliti na obitelj i na moje tijelo koje već dugo trpi velike napore. Morate znati kada je kraj, a čini mi se da je ovo ljeto pravo vrijeme”, kazao je Balić, negdašnji kapetan hrvatske reprezentacije.

Prema izvorima iz Wetzlara Balićeva posljednja službena utakmica bit će 5. lipnja protiv Goepingena u njemačkom prvenstvu.

“U Wetzlaru sam proveo dvije nezaboravne godine. Klub je iznimno profesionalan, a ima i najbolje navijače u Njemačkoj. Ponosan sam što
nosim zeleno-bijeli dres”, kazao je Balić.

“Naravno da smo tužni što Ivano odlazi, ali moramo biti ponosni na činjenicu da je naš dres nosio najbolji igrač svih vremena. Uživajmo ovo preostalo vrijeme dok je Balić s nama, priredit ćemo mu nezaboravan oproštaj i zaželjeti mu sreću”, kazao je generalni menađer Wetzlara Bjoern Seipp.

Balić je rukometnu karijeru započeo u Splitu, a igrao je za Metković, Portland San Antonio, Zagreb i Atletico Madrid. Godine 2003. i 2006. proglašen je za najboljega rukometaša svijeta, a 2010. je od strane posjetitelja stranice Međunarodnog rukometnog saveza (IHF) proglašen za najboljeg rukometaša svih vremena. Sa selekcijom Hrvatske ima olimpijsko zlato iz Atene 2004. i svjetsko iz Portugala 2003, dok u kolekciji ima olimpijsku broncu, dva svjetska srebra i dva srebra i jednu broncu sa europskih prvenstava.

Nedavno je izvršni dopredsjednik Hrvatskog rukometnog Saveza Zoran Gobac kazao kako Balića želi kao koordinatora muških rukometnih selekcija.

“Odigrat ću još ovih nekoliko utakmica za Wetzlar i onda krenuti u novi život. Što ću raditi od ljeta, to ćemo još vidjeti”, zaključio je Balić.

 

Trafika|Ba|Fena