ITALIJA: Bolničarka osumnjičena za ubistvo 38 pacijenata

U Italiji je uhapšena bolničarka za koju se sumnja da je ubila 38 pacijenata jer su je oni, ili članovi njihovih porodica, nervirali, saopštili su zvaničnici.

Osumnjičena Danijela Pođiali (42) uhapšena je u rodnom gradu Lugo na sjeveru Italije.

Kod nje je pronađen i “selfi” na kojoj sa podignutim palcem pozira ispred jednog pacijenta koji je nedavno preminuo.

Policija je posumnjala da je ona odgovorna za smrt jednog starijeg pacijenta koji je smješten u bolnicu zbog lakšeg oboljenja. Poslije obdukcije je, međutim, utvrđeno da je pacijent preminuo zbog ubrizgavanja supstance koja izaziva srčani udar, a čiji se tragovi u krvi gube poslije nekoliko dana, prenijela je Russia Today.

Istraga je pokazala da je bolničarka najvjerovatnije odgovorna i za smrt još najmanje 38 pacijenata. Svi oni su navodno ubijeni ove godine. Najmanje 200 svjedoka je dalo iskaz protiv “najgore bolničarke”.

Državni tužilac Alesandro Mančini je na konferenciji za novinare rekao da se Pođiali nije opirala hapšenju i da je bila tiha.

Neke od njenih kolega su rekli da je bila “hladna osoba, ali uvijek voljna da radi”. Drugi su naveli da su sumnjali da je na kraju smjene pacijentima davala laksativ da bi ih nervirala i osramotila.

 

Trafika|Ba