Istočna obala SAD pod snijegom, otkazano preko 4.000 letova

Američku Istočnu obalu od Philadelphije do New Yorka pogodila je nezapamćena sniježna oluja, a meteorolozi predviđaju da bi zbog rekordnih padavina sniježni prekrivač mogao da dostigne i 90 centimetara snijega.

Vazduhoplovne kompanije otkazale su ili odložile više od 4.000 letova, prenijela je agencija AP.

Bostonski međunarodni aerodrom Logan saopštio je da su svi letovi od ponedjeljka od sedam uveče do srijede popodne otkazani.

Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje na sniježnu mećavu u sjevernom dijelu Istočne obale, a američke savezne države od New Jerseya do Indiane su pod upozorenjem do utorka, uključujući gradove New York i Boston.
“Ovo bi mogla da bude najveća sniježna oluja u historiji ovog grada”, upozorio je gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio.

De Blasio je rekao stanovnicima New Yorka da izbjegavaju puteve i da se pripreme “na nešto najgore što do sada nismo vidjeli”.

Najveće sniježne padavine u New Yorku zabilježene su 11. i 12. februara 2006. godine kada je izmjereno 68 centimetara snijega.

Meteorolozi predviđaju da bi područje New Yorka moglo da bude prekriveno sa 76 centimetara snijega pa i više u nekim predgrađima.

Trafika|Ba