Home

    Četvrtak, 26.04.2018. godine


Nalazite se: Izlog » VIJESTI » Svijet » IS prijeti Obami, Jordanu, Belgiji, Francuskoj, Japanu…

uputili prijetnje video porukom

IS prijeti Obami, Jordanu, Belgiji, Francuskoj, Japanu…

IS prijeti Obami, Jordanu, Belgiji, Francuskoj, Japanu…

Pripadnici Islamske države su emitovali danas tri nova video snimka, u kojima prijete da će ubiti jordanske i japanske taoce, ali i uputili direktnu prijetnju američkom predsjedniku Baracku Obami da će mu odsjeći glavu u Bijeloj kući, javila je američka televizija “Fox news”.

U jednoj video poruci, trojica boraca Islamske države stoje iznad jednog kurdskog borca koji kleči dok jedan od boraca poručuje Obami da će doći u Ameriku.
“Znaj Obama da ćemo doći u Bijelu kući i tamo ti otsjeći glavu”, rekao je taj borac na arapskom.

Ekstremisti su takođe upozorili i evropske države Francusku i Belgiju kojima su poručili da će ih posjetiti i tamo izvesti napade automobilima-bombama i eksplozivom.

U posebnoj poruci Islamska država je zaprijetila da japanski talac i jordanski pilot koje oni drže zatočene, imaju još manje od 24 sata života i traže oslobađanje iz jordanskog zatvora Sadžide al-Rišavi koja je osuđena na devet godina zatvora nakon što je priznala svoje učešće u napadima na hotelu u Amanu pri čemu je poginulo najmanje 57 ljudi.

Islamska država do sada je, odsjecanjem glave, pogubila više stranih talaca i objavljivala video snimke tih pogubljenja, podsjeća agencija Reuters.

Trafika|Ba|Agencije

Ostavite komentar

© 2012 - 2014 Trafika.BA | Design - invexmedia.com

Scroll to top