Irci oduševljeni sportskim čudom – BiH United futsal klub ne zna šta je poraz

Ovih dana štampa u Republici Irskoj raspisala se o malom sportskom čudu zvanom BiH United futsal klub iz Dublina koji se već tri godine takmiči u Prvoj futsal ligi ove zemlje.

Razlog je sedam odigranih kola bez poraza i veliki izgledi da se plasiraju u prestižni Futsal UEFA KUP. Nakon upućenih čestitki za odličan start sezone, golman Edin Mustić govoreći o recept za ovako dobru igru kazao je:

– Prije svega, promijenili smo filozofiju učešća, do sada smo se držali one važno je učestvovati, a od ove sezone počeli smo se ponašati kao pravi profesionalni tim na Zapadu. Naime, tokom ljeta i prelaznog perioda angažovali smo dosta novih igrača, moram reći, naših prijatelja Brazilaca, koji su uz naše momke napravili ovo čudo.

Tako je uz naše fizičke predispozicije do izražaja došla i njihova neosporno najbolja tehnika u svijetu futsala i naravno da rezultat nije izostao. Moram reći da su “naši” Brazilci prihvatili BiH United kao svoj klub i da od srca igraju za njega. Inače, glavni konkurent nam je Real Transelvania, tim sa kojim smo odigrali neriješeno i koji je odigrao tri utakmice više i trenunto ima prednost od pet bodova.

Moram svakako naglasiti da smo ovaj uspjeh postigli i zahvaljujući finansijskoj pomoći naših sponzora, kompanije Symantec i istinskog zaljubljenika u futsal gospodina Hassana Zahidula. Oni su nam omogućili da dva puta sedmično treniramo u prestižnoj sportskoj dvorani u Dublinu te nam pokrivaju sve troškove igranja zvaničnih utakmica. Jedino što nam nedostaje u ovom trenutku je veća podrška bosanskohercegovačkih navijača u Dublinu.

Voljeli bismo da dođu u većem broju i zato koristim priliku da ih pozovem da nam se pridruže i bodre nas, jer sam siguran da ćemo uz njihovu pomoć stići do željenog cilja, plasmana jedne bh. ekipe u prestižno evropsko takmičenje. Inače, BiH United je osnovan 2010. godine i do ove sezone kroz njegove redove je prošlo više od 30 naših igrača, redovno smo nastupali na svjetskim prvenstvima bh. dijaspore i u Italiji prije tri godine osvojili smo treće mjesto, kaže Edin.

Sastav tima

Trenutni trenerski i igrački kadar BiH Uniteda iz Dublina čine: Emir Mustić, Dino Vidan, Sead Mustić, Hassan Zahidul, Edin Mustić, Ian Byrne, Lima Zaca, Fornal Marcin, Soares Maicon, Berchieli Matheus, Leitc Rafael, Andre Galo, Pablo Santos, David Sanches, Guilerme Padovin.

 

Trafika|Ba|NAP