Invento Fashion, bunde od najfinijeg krzna na 41.NIVEA BH Fashion Week Sarajevo

Udruženi u zajedničkom cilju promocije estetike, mode ipodrške mladima, Nivea BH Fashion Week Sarajevo i ovegodine je bio nezaobilazno mjesto za dizajnere i za sve one kojižive modu.

Brend Invento koji se ogleda u spoju tradicije, trajanja, dugovečnosti i prije svega originalnosti, predstavio je svojukolekciju jakni i bundi na sedmici mode. Bili su i ostaliposvećeni modnim kolekcijama jakni zasnovanih nainovacijama i kvalitetnim materijalima.

Invento na čelu sa vlasnicom Majom Rončević, možete posjetitiu Dobrinji-Istočna Ilidža i na Palama, na šetalištu.

Kožne jakne koje nude su izrađene od najfinije jagnjeće, telećekože. Modeli kožnih jakni su kombinovani i sa prirodnimkrznom rakuna i lisice. Dok su prsluci od prirodnog krzna zeca.

Krznene jakne, bunde, dizajnirane su uz veliku dozu ekskluzive, sa najmekšim i najfinijim prirodnim krznom zeca, lisice, rakuna, kao i jagnećim krznom. U kolekciji Invento su i bunde, gde je krzno u kombinaciji sa kožom i svilom.

Hotel „Hills“ Sarajevo bio je domaćin prve dvije večeri 41. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, dok se treće veče sedmicemode održalo u Alta Shooping Centru, gdje su predstavljenemodne revije pod nazivom „Alta Fashion Night“.

Čast da otvori ovaj modni spektakl pripalaje neprikosnovenoj Emini Husedžinović Ibrahimović, koja ovegodine obilježava i 20 godina svog rada.

Zatim su se predstavili modna dizajnerica Jasmine by Nerma, prepoznatljiv potpis brenda Nina’s Fashion dizajnericeiz Crne Gore Nina Dulović, renomirana modna dizajnerica Art by Tea, Cecily Fashion, Diana Fashion, Marijana Dukić, Ajla Omeragić, Helena Beljo, te modna dizajnerica iz BiHMelina Ajanović, koja živi i radi u Njemačkoj.

Modne trendove koji će vladati krajem 2018. godine, otkrili sutreće veče u Alta Shopping Centru poznati modnibrendovi Deichmann, P…S…Fashion, Retro, Dogo, New Yorker, Birkenstock, Jeordie’s , Vestido, Extreme Intimo, Werkkol, Juventa Sport, Penti i dr.

Za estetski dio pripreme bili su zaduženi Akademija ŽeljkoBanja Luka, Akademija Brezar Sarajevo, Frizerski saloniOgledalce I Mexx, Studio Dijana S te Akademija za obukušminkerica Master Class BiH.

41. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo održan je u organizacijiUdruženja manekena i modnih kreatora BiH i izvršnojprodukciji modne agencije ABC Models Mgmt International, koja osim u Sarajevu, Banja Luci i Tuzli, ima predstavništvo u Zagrebu, Beogradu, Podgorici i Beču.