I u SDA-u i u SBB-u slavljeničke atmosfere povodom vodstva kandidata za člana Predsjedništva BiH

Gledaoci ipred malih ekrana imaju apsolutno pravo da budu zbunjeni kada su u pitanju preliminarni rezultati Općih izbora u Bosni i Hercegovini, posebno kada su u pitanju pozicije bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Naime i Stranka demokratske akcije (SDA) i Stranka za bolju budućnost (SBB) u živom javljanju na televizijama FACE TV i BH1 proglasile su izbornu pobjedu kada je u pitanju izbor bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Dakle, SDA je dala informaciju da Bakir Izetbegović ubjedljivo vodi u utrci za člana Predsjedništva, dok u stožeru SBB-a doslovno vlada slavljenička atmosfera naslonjena na informacije koje nude, a to je da je njihov kandidat Fahrudin Radončić zapravo prvi ovoj utrci.

SDP-ov kandidat za ovu fuknciju, Bakir Hadžiomerović je već pri prvim rezultatima sa terena ispao iz ove utrke, a s njim također i kandidat Demokratske fronte Emir Suljagić.

SDP BiH je već na određeni način u obraćanju potpredsjednice ove stranke Lidije Korać priznao poraz kada je u pitanju izbor bošnjačkog člana Predsjedništva.  U Demokratskoj fronti su prema javljanjima uživo dosta suzdržani kada su u pitanju rezultati s terena, a preostaje da sačekamo zvanične rezultate Centralne izborne komisije koji će biti saopšteni u ponoć.

 

Trafika|Ba