Home

    Ponedjeljak, 19.03.2018. godine


Nalazite se: Izlog » VIJESTI » Svijet » HONG KONG: Premješteni saobraćajni policajci koji su tukli demonstranta

demonstracije u Hong Kongu

HONG KONG: Premješteni saobraćajni policajci koji su tukli demonstranta

HONG KONG: Premješteni saobraćajni policajci koji su tukli demonstranta

Ministar unutarnjih poslova Hong Konga izjavio je danas da su na druga radna mjesta premješteni policajci koji su, kako se vidi na jednom video snimku, tukli prodemokratskog demonstranta za vrijeme operacije rastjerivanja demonstranata iz jednog tunela.

Ministar Lai Tung Kvok je rekao da su policajci premješteni na druge poslove i da policija sprovodi istragu o tom incidentu, prenosi AP.

Lokalni televizijski kanal TVB prikazao je snimak na kome se vidi kako oko šest policajaca hvataju jednog muškarca, obaraju ga na zemlju i udaraju.

Demonstranti u Hong Kongu su se sinoć sukobili s policijom i postavili barikade u tunelu u blizini zgrade lokalne vlade, proširivši tako ponovo svoju zonu protesta nakon što je policija jučer ujutro uspjela da ukloni barikade u nekim drugim ulicama.

Oni su blokirali tunel tako što su postavili barijeru od guma, metala i betonskih ploča, prenosi Tanjug.

Demonstranti, koji traže slobodne izbore 2017. godine u Hong Kongu i ostavku aktuelnog lidera Hong Konga Leung Čun-jinga, blokirali su prije više od dvije nedjelje glavne ulice s obje strane luke što je izazvalo bijes mnogih žitelja grada, pogotovo vozača i putnika javnog prijevoza.

 

Trafika|Ba

Ostavite komentar

© 2012 - 2014 Trafika.BA | Design - invexmedia.com

Scroll to top