HALILOVIĆ: Naš prioritet jeste Republika Bosna i Hercegovina

Kandidati BPS – Sefer Halilović upriličili su predizborne, promotivne skupove, u sarajevskim općinama Ilidža i Hadžići.

Građanima Ilidže i Hadžića je, također, predstavljen “Program BPS-Sefer Halilović 7+” u kojem su naznačene ključne tačke, reformski i državni koraci koje BPS-Sefer Halilović misli preduzeti odmah ukoliko  građani Sarajeva ukažu njihovo povjerenje ovoj političkoj partiji  za provođenje ozbiljnih, suštinskih reformi u društvu.

– Ukoliko nam građani Sarajeva daju veliku podršku, jer za velike korake je potrebna takva podrška, mi ćemo odmah krenuti u suštinske, temeljne reforme u Kantonu Sarajevo i skloniti iz društva nekoliko stotina korumpiranih policajaca, ljekara, ljudi iz administracije i pravosuđa, jer ovo mora biti siguran grad, a ne deponija na kojoj odlaže šta ko hoće – rekao je nosilac liste za Kanton Sarajevo Semir Halilović.

Na skupovima BPS-Sefer Halilović u Hadžićima i na Ilidži data je puna podrška predsjedniku stranke Seferu Haliloviću za njegovu politiku i kandidaturu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

– Takav predsjednik nam treba. On je čitav svoj život posvetio borbi za pravdu i državu – izjavila je Šahzija Mrkonja, kandidat BPS-a za Parlament BiH.

Građani ilidže bili su izuzetno obradovani kada se na skupu BPS-a  pojavio predsjednik Halilović koji ih je pozdravio i kratko im se obratio.

– Naš prioritet jeste Republika Bosna i Hercegovina. Država, ona je temelj ekonomije, pravde, obrazovanja, sigurnosti. Odatle proističu razvoj, zapošljavanje, prosperitet, budućnost. Ne smijemo izgubiti državu. Pogledajte Palestinu. Ne smijete dozvoliti da se Bosni i Hercegovini dogodi isto, rekao je Halilović,  saopćeno je iz Sektora za komunikacije BPS-a.

 

Trafika|Ba