Home

    Srijeda, 25.04.2018. godine


Nalazite se: Izlog » VIJESTI » BiH » Hakeri sinoć oborili stranicu Pravosuđa RS, ko je večeras na redu?

virtualni rat

Hakeri sinoć oborili stranicu Pravosuđa RS, ko je večeras na redu?

Hakeri sinoć oborili stranicu Pravosuđa RS, ko je večeras na redu?

Grupa hakera iz Bosne i Hercegovine, koji su najavili borbu protiv portala i internet stranica koji podržavaju režim predsjednika Republike Srpske i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, sinoć su, iza ponoći, oborili internet stranicu Tužilašva Republike Srpske, kako su u petak bili i najavili.

Neimenovani haker, koji se potpisuje kao BosniaRoot, rekao je da je prekid stranice pravosuđa RS-a izveden ciljano iza ponoći, te da je trajao samo pola sata.

– Nismo željeli da građane u RS-u uskratimo nekih podataka koji im možda trebaju sa ove stranice. Prekid je bio simboličan. Ali, režimu Milorada Dodika smo pokazali da nije nedodirljiv – napisao je ovaj haker u poruci koju je poslao na redakciju agencije Patria, koja je jučer i najavila ovaj virtualni rat.

Grupa hakera iz BiH najavila je da je od jučer započela njihova borba protiv svih portala i internet stanica koji podržavaju režlim Milorada Dodika, a sve zbog toga jer je polIcija MUP-a RS prije nekoliko dana upala u redakciju portala Klix u Sarajevu, nakon što je ovaj portal objavio snimak premijerke RS-a Željke Cvijanović koja govori o kupovini glasova u Narodnoj skupštini RS-a tokom formiranja vlasti i ovom bh. entitetu.

Mnoge organizacije u zemlji i svijetu potez režima Milorada Dodika ocijenili su kako prvorazredni skandal i gušenje slobode medija, što se desilo prvi put u modernoj historiji BiH.

– Ovo je samo početak. Ako režim nastavi pritiskati medije, i mi idemo dalje – naveo je BosniaRoot.

 

Trafika|Ba|NAP

Ostavite komentar

© 2012 - 2014 Trafika.BA | Design - invexmedia.com

Scroll to top