HADŽIĆ: Jadransko-jonska autocesta najvažniji projekat za BiH i regiju

Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić razgovarao je danas u Budvi sa ministrom za informaciono društvo i telekomunikacije Crne Gore Vujicom Lazovićem o budućoj izgradnji Jadransko-jonske autoceste koja će prolaziti kroz Crnu Goru i u Bosni i Hercegovini se spajati sa autocestom na Koridoru 5c.

Ministar Lazović je izrazio zahvalnost BiH na podršci u ovom velikom projektu koji prolazi kroz Crnu Goru.

Istaknuo je da će ova autocesta infrastrukturno uvezati Crnu Goru sa susjednim zemljama i EU, otvoriti nova radna mjesta te doprinijeti razvoju turizma.

Ministar Hadžić upoznao je ministra Lazovića da će BiH ubrzo započeti izgradnju dionice autoceste na Koridoru 5c od Međugorja do Čapljine gdje će biti spoj dvije autoceste.

– Jadransko-jonska autocesta najvažniji je budući infrastrukturni projekt u Bosni i Hercegovini i regiji. Oko 110 kilometara ove autoceste će prolaziti kroz BiH  – rekao je ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić.

Tokom boravka u Crnoj Gori dogovoren je i skori susret sa ministrom saobraćaja i pomorstva Crne Gore Ivanom Brajovićem, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Trafika|Ba|Agencije