Gradimir Gojer u MTM-u 1974 priprema novi projekt

Danas u Mostarskom teatru mladih (MTM) 1974  Gradimir Gojer, jedan od osnivača ovog teatra, počinje rad na novom projektu, priopćeno je iz tog tetara.

 Radi se o adaptaciji djela Predraga Matvejevića, a predstava će se zvati “Kruh i Mediteran”. Glazbu piše Đelo Jusić, a igrat će ansambl od pet glumaca. Ovim projektom Gradimir Gojer počinje obilježavanje 40 godina umjetničkog rada. Premijera se očekuje za rođendan MTM-a 1974, 26. veljače.

 Jučer je završen 9. sajam dječje kreativnosti “Bajkovnica” koji su zajedno organizirali Mostarski teatar mladih 1974 i Centar za dramski odgoj. Sve aktivnosti odvijale su se na Memorijalnoj sceni 2532 u dnevnom trajanju od 10 do 14 sati. Kao mamac za kreativne radionice izvedeno je 8 predstava, te je pripremljena obnova forum predstave “Tri padeža” koja govori o neprimjerenom i nasilnom ponašanju roditelja učenika prema nastavnicima zbog ocjena.

 Iz MTM-a 1974 ističu kako je ovogodišnja “Bajkovnica” bila uspješna te da je zainteresiranost djece i mladih ljudi bila dobra, ali ipak lošija nego proteklih godina.

 

Trafika|Ba