Gitarista benda Emir & Frozen Camels lansirao kolekciju naočala

Mladi Sarajlija, Damir Bajraktarević lansirao je prvu kolekciju naočala od drveta pod brendom Dawood, koje su u kratkom vremenu oduševile mnoge ljubitelje ovog modnog dodatka, ali i medicinskog pomagala.

Naime, Damir dizajnira dioptrijske i sunčane naočale, koje putem savremenih mašina za obradu drveta izrađuje u svojoj radionici u Sarajevu.Dawood 05 Dawood 04

Krenuvši od hobija do usavršavanja svojih proizvoda, Damir je već odnedavno uspio dobiti svoje prve mušterije, te ga je količina narudžbi kočila do zvaničnog lansiranja njegove prve kolekcije. Posebno mu je drago da, kako kaže, njegove naočale nose od poslovnih žena i ljudi do mladih modnih blogera i drugih strastvenih zaljubljenika u modu, te dodao:

“U Dawood naočale uloženo je dosta ljubavi i truda, te mi je posebno drago da će se uskoro osim na internetu moći kupiti u pojedinim optičarskim prodavnicama u Bosni i Hercegovini. I sam dugo godina nosim dioptrijske naočale i znam koliko je važno da taj predmet koji nosimo na svojim licima zadovoljava naše estetske kriterije, ali i da odgovara našoj osobnosti. Iz svog iskustva tragao sam za kvalitetnim proizvodom, koji će biti udoban i neosjetan na licu, ali decentno i elegatno pričati o stilu i unikatnosti.”

Dawood 03 Dawood 10 Dawood 06 Dawood 09

Osim naočala, Damir izrađuje i unikatni drveni nakit i ručne satove, koji se također mogu pronaći u ovoj kolekciji, a ljubav i strast prema obradi drveta krenula je od izrađivanja električnih gitara obzirom da je Damir muzičar i član poznatog rock benda Emir & Frozen Camels.

Dawood 21 Dawood 20 Dawood 12 Dawood 13