Fudbaleri Željeničara otputovali u Međugorje na pripreme

Fudbaleri Željezničara otputovali su danas u Međugorje gdje će obaviti dio priprema za proljetni dio sezone 2014/15. Premijer lige BiH.

Željezničar će u petak odigrati i prvu pripremnu utakmicu protiv Širokog Brijega u okviru memorijalnog turnira u ”Andrija Anković” Gabeli. Na turniru također učestvuju ekipe GOŠK i Hajduk, a finalna i utakmica za treće mjesto će biti odigrane u subotu, saopćeno je iz FK Željezničar.

Sarajevski premijerligaš će nakon toga odigrati još dva kontrolna susreta. U srijedu, 21. januara, ”Željo” će igrati sa Slogom iz Ljubuškog, a tri dana poslije protiv Veleža.

Novi trener prvog tima Željezničara Milomir Odović na pripremama će raspolagati s 25 igrača a to su: Marijan Antolović, Vedran Kjosevski, Aldin Ćeman, Benjamin Čolić, Mladen Zeljković, Jasmin Bogdanović, Aleksandar Kosorić, Antonio Asanović, Josip Kvesić, Edin Hadžović, Eldar Hasanović, Tomislav Tomić, Enis Sadiković, Damir Sadiković, Dino Hasković, Amer Hiroš, Kerim memija, Sead Bučan, Nemanja Lekanić, Senad Kašić, Riad Bajić, Edi Baša, Anes Nuspahić, Juan Manuel Varea i Nedo Turković.