FK Sarajevo o incidenatu u Mostaru: Pokrenućemo postupke protiv odgovornih

Uprava Fudbalskog kluba Sarajevo nakon jučerašnje utakmice 17. kola protiv Zrinjskog u Mostaru oglasila se saopštenjem u kojem je izrazila nezadovoljstvo zbog nekorektnog suđenja i ugrožene bezbjednosti njihovih igrača i stručnog štaba, prenosi Anadolu Agency (AA).

“FK Sarajevo apeluje na Fudbalski/Nogometni savez BiH da reaguje i donese odgovarajuće mjere u pravcu kreiranja fair-play sportske atmosfere za održavanje utakmica, a apel također upućuje i Odjelu za integritet takmičenja Svjetske fudbalske federacije da se upozna sa ovim slučajem“, kažu iz kluba s Koševa i dodaju:

“FK Sarajevo izražava posebnu ogorčenost u vezi sa lošom organizacijom utakmice prilikom koje je ugrožena bezbjednost našeg tima, te povrijeđen pomoćni trener Muhamed Džakmić.“

Ističe se da je Džakmić tokom konstantnog bacanja sa tribina flaša i ostalih tvrdih predmeta, pogođen kamenom u glavu, prilikom čega je izgubio svijest, dok je Emir Hadžić, koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo pogođen flašom.

“Zabrinjavajuće je da tribina na kojoj su smješteni domaći navijači ni u jednom trenutku nije bila osigurana policijskim službenicima, što jasno indicira nezalaganje da se nasilje udalji sa fudbalskih tribina. U narednom periodu FK Sarajevo će pokrenuti krivične i građanske postupke protiv pravnih i fizičkih osoba odgovornih zbog nanošenja povreda treneru Džakmiću o čemu će javnost biti blagovremeno informisana“, naglašavaju iz FK Sarajevo.

Na kraju navode da su uslovi za igranje utakmice u Mostaru bile strahovito otežavajuće, te Upravni odbor FK Sarajevo iskazuje punu podršku stručnom štabu i igračima, ističući da klub ima svoj cilj, te da časno i pošteno uz pomoć svojih navijača, igrača i stručnog štaba ide ka tom cilju.

Utakmica 17. kola Premijer lige BiH između Zrinjskog i Sarajeva završila je rezultatom 2:2. “Bordo“ tim je i dalje lider sa 37 bodova, pet više od drugoplasiranih “plemića“.