Filmska legenda Omar Sharif boluje od Alzajmerove bolesti

Filmska legenda, glumac Omar Sharif, najpoznatiji po naslovnoj ulozi u planetarno popularnom filmu “Doktor Živago”, boluje od Alzheimerove bolesti, objavio je u utorak njegov agent.

O osamdesettrogodišnjem Sharifu, poznatom i po filmovima “Lawrence od Arabije” i “Smiješna djevojka”, u kojem je glumio s Barbrom Streisand, skrbi sada njegov sin, prenosi Hina.

“Omar boluje od Alzheimera. Ne znam više od toga”, kazao je Steven Kenis, glumčev agent. “Živi trenutno u Egiptu i o njemu brine njegov sin Tarik i drugi članovi obitelji”, dodao je.

Kenis je kazao da nije već duže vrijeme razgovarao sa Sharifom, no da je u kontaktu s njegovim sinom.

Sharif, rođen u egipatskom gradu Aleksandriji, stekao je svjetsku slavu i nominaciju za Oscara za najbolju mušku sporednu ulogu u filmu “Lawrence od Arabije” 1962. u kojemu je glavnu ulogu tumačio Peter O'Toole.

Markantni muškarac s brkovima također je bio među najpoznatijim igračima bridža na svijetu i napisao je nekoliko knjiga o toj igri prije nego je prestao igrati.

Godine 2004. osvojio je nagradu Cesar za najboljeg glumca, što je francuski ekvivalent Oscaru, za ulogu u francuskom filmu “Monsieur Ibrahim et les Fleurs du Curan”.

 

Trafika|Ba|Fena