Fahrudin Radončić ponovo izabran za predsjednika SBB-a

Na Drugom redovnom kongresu Saveza za bolju budućnost BiH (SBB), koji je danas održan u Tuzli, za predsjednika ove stranke ponovo je izabran njen osnivač i dosadašnji predsjednik Fahrudin Radončić.

On je kazao kako je članstvo stranke procijenilo da je, neko ko dobije 200.000 glasova za člana Predsjedništva BiH, relevantan kandidat.

Radončić je poručio da će ova stranka kao lider opozicije od vladajuće koalicije tražiti da brzo provedu reforme koje su obećali.

-Dat ćemo im sto dana tzv. političkog bontona, ali moramo istaći da je početak rada aktuelne vlasti jako loš, a konflikti vladajuće koalicije su vrlo znakoviti – ocijenio je Radončić.

Dodao je da SBB nije pretendent za ulazak u vlast umjesto bilo koga te smatra da vladajuća koalicija treba da preuzme odgovornost.

Radončić ističe da je izborni rezultat SBB-a na oktobarskim izborima veći nego 2010. godine i da će ova stranka dati jednu novu, mladu generaciju političara.

Podvukao je i da je ovaj kongres SBB-a prilika da se “manje bave sobom, a više političkim partnerima, stanjem u društvu i onim što SBB treba da radi u naredne četiri godine”.

Kazao je također da će se poslanici SBB-a u skupštinama nastaviti boriti za ukidanje “bijelog hljeba“.

-SBB je zadnja linija odbrane da Bošnjaci iz BiH idu modernim evropskim putem i u NATO uz puno poštovanje vjerskih i nacionalnih identiteta – istakao je Radončić.

 

Trafika|Ba