EPP podržala Martina Raguža i HDZ 1990

Joseph Daul, predsjednik EPP-a, najveće političke grupacije u Europi, uputio je danas u video poruci potporu Martinu Raguž, kandidatu za člana Predsjedništva BiH i HDZ-u 1990 na predstojećim izborima.

– Dragi predsjedniče Raguž, dragi simpatizeri i članovi HDZ-a 1990, zadovoljstvo mi je i čast da Vam uputim poruke podrške na predstojećim izborima. Ponajprije, želim Vam čestitati u ime EPP-a i u svoje osobno ime“, kazao je Daul, priopćeno je iz HDZ-a 1990.

Istaknuo je kako EPP podržava politiku koju zagovara Martin Raguž i HDZ 1990 jer je to, kako se navodi, politika koja vodi stvaranju europske, demokratske, prosperitetne i zaposlene Bosne i Hercegovine u kojoj će svi državljani imati ista prava i biti podjednako tretirani pred zakonom.

– EPP je uvijek podržavala europsku integraciju BiH i dalje ćemo nastaviti to da radimo. Vaša zemlja treba prvo napraviti unutarnje reforme i riješiti političku i socijalnu krizu a zatim početi pisati jednu novu stranicu svoje povijesti. Prioritet je obračun s korupcijom i nezaposlenošću, razvoj ekonomije kao i reforma pravosuđa i administracije. Politika treba stvarati ozračje u kojoj će poštivanje i razumijevanje vaših različitosti biti primarni cilj – istaknuo je Daul.

On je zahvalio Ragužu na europskim vrijednostima koje propagira u Bosni i Hercegovini i trudu kojeg ulaže da bi se zaustavio tzv. ‘slobodan pad’ u kojem se Bosna i Hercegovina našla.

– Svjestan sam da radite na izgradnji temeljnih političkih vrijednosti i vjerujem da će birači politiku lojalnosti i povjerenja prepoznati u nedjelju, na dan izbora. S obzirom da sam svjestan da je tvoja politika u skladu sa europskim vrijednostima, želim ti jako dobre i uspješne izbore – zaključio je Daul, navodi se u priopćenju.

Trafika|Ba|Fena