Engleski novinar poručio: “Tottenham mora dovesti Edina Džeku”

Pred svaki prelazni rok bh. napadač Edin Džeko bude meta raznih špekulacija, a tako će biti i ovaj put. Januarski prelazni rok je pred nama, a u engleskim medijima se pojavila zanimljiva priča oko Džeke.

Pojedini engleski mediji objavili su komentar novinara Shanea Callaghana koji često voli analizirati transfere u ligama petice. Ovaj put meta njegove analize bio je Edin Džeko za koga on vjeruje da bi se savršeno uklopio u ekipu Tottenhama. Čak tvrdi da Tottenham mora dovesti Džeku i tako pokazati da su u stanju da dovode vrhunske igrače.

“Ako Mauricio Pochettino ima listu želja za Božić onda sigurno na njoj mora biti Edin Dćeko. Tottenham ne treba možda novog napadača jer je Harry Kane nevjeorovatan, ali takav klub mora imati bolju zamjenu u napadu od Fernanda Llorentea. Vjerujem da bi Edin Džeko bio savršeno rješenje za njih”, piše Callaghan, te nastavlja:

“Tottenham mora dovesti Džeku i pokazati da su klub koji dovodi vrhunske igrače. Džeko bi možda mogao biti lagana meta za njih jer Roma želi Michyja Batshuayija. O Džeki se ne treba mnogo pisati jer znate šta je radio u Cityju. Eto vidio sam da ga želi i West Ham i ukoliko ga oni dovedu to će biti savršen pogodak za njih. No, mišljenja sam da bi se Džeko najbolje uklopio u Tottenhamu kao zamjena Kaneu”.

Tottenhamov veliki problem zaista jesu napadači koji mijenjaju Kanea, a to su Llorente i Janssen. Oni su odigrali 46 utakmica za klub i postigli su svega tri gola što je veoma loše znajući koliko Kane doprinosi Tottenhamu. Dolaskom vrhunskog napadača Tottenham bi se osigurao u slučaju da se Kane povrijedi ili napusti klub.

(Sportsport.ba)