Emma Golijanin: Tretirajte domara/čistača s istim poštovanjem kao direktora

Processed with VSCO with a4 preset

Uspješna sarajevska manekenka i fotomodel Ema Golijanin, koja svojim izgledom plijeni pažnju gdje god se pojavi, za naš portal Trafika.ba otkrila je kako je došlo do saradnje sa Guess kompanijom, ali i mnogim poznatim revijama koje je nosila.

Prva ste bh. manekenka koja je radila u Guessovoj kompaniji, kako je došlo do angažmana?

Vlasnik Guess-a Paul Marciano vidio je moje fotografije i dobila sam poziv da dođem u Guess headquarters u Los Angelesu da me upoznaju tako je sve počelo.

Uvijek mi je bila velika želja da radim za Guess, volim taj njihov stil fotografija, 50-te, 60-te godine, old Italian/Hollywood cinema.

Sve Vas manje viđamo u Sarajevu, a sve češće se javljate iz Amerike na svojim društvenim mrežama. Je li to znači da Vam je Amerika ponovo stalna adresa?

Da. Posljednje 2 godine živim u Americi, između Los Anglesa i Miami-a.

Imali ste priliku da se okušate i u glumačkim vodama, kako ste se snašli i da li je teže biti glumac ili model? Šta vi birate?

Teže je biti glumac nego što ljudi misle, to sam naučila kada sam došla u Los Angeles, trenutno biram modeling, ali imam želju da se okušam više u glumi u budućnosti.

Na koje svoje postignuće ste najponosniji?

Ponosna sam na sve svoje angažmane u protekle 2 godine, Liliana Montoya Swimwear, Guess, Dior Cosmetics, saradnja sa mnogim časopisima Glamour USA, Elle, posebno novi editorijal za Vogue Arabia sniman na piramidama u Egiptu.

S obzirom na to da zbog posla mnogo putujete, koje mjesto je na Vas ostavilo najveći utisak?

U proteklu godinu najveći utisak su ostavili Tokyo, Jordan i Tulum.

Volim mnogo da putujem, već planiram naredno putovanje u Peru.

Da li više volite šetati modnom pistom ili raditi fotošuting?

Volim oboje jednako. Snimanje traje duže i imam više slobode i mogu da ponovim ako nisam zadovoljna sa slikama. Pista je par sekundi koje prođu tako brzo i uvijek kažem sebi mogla sam bolje.

Kako izgleda Vaš dan pred reviju?

Bitno je da se naspavam da budem odmorna, zdrav doručak. Ne pijem tečnost na taj dan, da bi tijelo izgledalo što bolje.

Zatim idem na fitting, šminkanje i frizuru nekoliko sati prije početka revije.

Šta je najvažnije što ste naučili u životu?

Da sam iskrena i da uvijek budem ono što jesam, da ostanem skromna i pri zemlji što nije jednostavno u mom poslu. Najvažnije da poštujem ljude oko sebe, bez obzira čime se oni bave. Postoji izreka koju često koristim “tretirajte domara/čistača s istim poštovanjem kao direktora”.

Gdje se vidite za 10 godina?

Da imam porodicu, da sam ispunjena kako u karijeri tako i u privatnom životu.

(Razgovarala: Adna Tatarević)