DžAFEROVIĆ: Ponosan sam na svaki minut svoje biografije!

Šefik Džaferović, čiju su smjenu danas s mjesta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH inicirali SNSD i SBB, kazao je na sjednici da se radi o laži i falsifikatima „što će biti i dokazano“.

Dokumentaciju o njegovoj navodnoj umješanosti u ratne zločine nad Srbima na Vozući, Tužilaštvu BiH je dostavio potpredsjednik F BiH Mirsad Kebo.

– Ponosan sam na svaki minut svoje biografije. Ponosan sam na period rada CSB Zenica u vrijeme kada sam bio na njenom čelu. Ponosan sam na pripadnike policije koji su u najtežim vremenima sačuvali obraz. Pokušavam javnosti ukazati na činjenicu da se radi o falsifikatu i tražim da se stvari razjasne.

Izjavljujem pred ovim Domom da ću, ukoliko se protiv mene pokrene krivični postupak, sam odstupiti. Ne trebate vi mene smjenjivati, ne treba mene niko tjerati. Ali, ako stvari odu u drugom smijeru, a otići će, onda zahtjevam da se protiv Kebe pokrene krivični postupak zbog krivičnog djela lažnog prijavljivanja. Viđat ćemo se u ovom Parlamentu, danas sam čuo mnogo toga na svoj račun i teško mi je bilo sjediti ovdje i to pratiti. Da znate dobro, Šefik Džaferović nikada u životu nije počinio nijedno krivično djelo!, kazao je Džaferović u svom obraćanju zastupnicima.

 

Trafika|Ba|NAP