Društvene mreže najveći izazov u struci odnosa s javnošću

Trećeg dana PRO.PR konferencije, svoja iskustva sa sudionicima podijelila je predsjednica Međunarodnog udruženja za odnose s javnošću za 2014. Zehra Gungor iz Turske.

Gungor je svojim izlaganjem skrenula pažnju na važnost širenja znanja o društvenim mrežama, a zaključila ga je tvrdnjom da su emocije ključ uspjeha u komuniciranju.

Sandro Baričević iz Coca-Cole predstavio je društveno odgovorno poslovanje i male tajne strategije te multinacionalne kompanije.

Predavanje koje je pobudilo najviše pažnje bio je slučaj kriznog komuniciranja “Gambro”, Italijanske tvrtke Ferpi koja je bila izolirana tokom razornog potresa koji je pogodio Italiju 2012. godine.

Konferencija je završena organiziranjem okruglog stola pod nazivom “30 godina od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu” koju je moderirao glavni i odgovorni urednik Media Marketinga Ekrem Dupanović, uz sudionike Ahmeda Karabegovića (predsjednik organizacijskog komiteta ZOI Sarajevo 1984.) i Tomislava Grizelja (jedan od dizajnera baklje ZOI Sarajevo 1984.).

Sljedeća, 13. PRO.PR konferencija održat će se u Republici Hrvatskoj, na otoku Krku, u gradu Malinskoj u aprilu 2015. godine.

Nakon tri dana regionalne konferencije za komunikacijski i brend menadžment može se kazati da najveći izazov za struku odnosi s javnošću predstavljaju društvene mreže – ocijenili su učesnici konferencije.

 

Trafika|Ba|Agencije