Dodik ponovo blefira: Učimo na primjeru Krima, pratimo Kataloniju i Škotsku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da je za Republiku Srpsku referendum na Krimu demokratski izraz volje naroda, kao i da Republika Srpska prati sva slična svjetska iskustva i radit će na primjerima najboljih iskustava “kada za to dođe vrijeme”.

“Gledamo sve te iste situacije u svijetu. Vidimo šta se dešava u Italiji, vidimo da će Škotska izaći brzo na referendum, nešto se dešava i u Kataloniji. Republici Srpskoj su to kapitalna iskustva. Ljutio se tko ne ljutio, mi veoma dobro pratimo šta se događa u svijetu i radit ćemo na primjeru najboljih svjetskih iskustava kada za to dođe vrijeme”, rekao je Dodik odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu, javio je Tanjug.

Dodik je poslije susreta sa prvim potpredsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da ga je obavijestio o stavu Republike Srpske o Krimu i Ukrajini i naglasio da razume poziciju Srbije.

“Razumijemo poziciju Srbije i sve ono što se Srbiji događalo, imajući u vidu da je bila eksponent dramatično nepoštene međunarodne politike vezane za Kosovo – nasilno otcjepljene koje su podržale mnoge zemlje koje se sada prse i govore kako to u Ukrajini nije legalno, a na Kosovu je sve legalno i bombardiranje srpskog naroda i ugrožavanje teritorijalnog integriteta”, rekao je Dodik.

On je rekao da zapadnim zemljama tada nije smetalo da podrže ugrožavanje teritorijalnog integriteta Srbije, a smeta im kada je u pitanju Krim koji, kako je rekao, povijesno pripada Rusiji.

“Smatram da je referendum na Krimu demokratski izraz volje narode. To treba poštovati, on je legitiman i legalan”, zaključio je Dodik.

 

Trafika|Ba|Fena