Doček Nove godine u Sarajevu: Hari Mata Hari u “najluđoj noći”, dan kasnije Bombaj štampa

Grad Sarajevo predstavio je danas program dočeka Nove 2019. godine u glavnom gradu BiH. Sarajlije, turiste i goste grada u Novu godinu uvešće Hari Mata Hari uz svoje poznate hitove. Koncert i doček Nove godine ovoga puta održaće se ispred Vječne vatre u centru grada, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pored toga za 1. januar 2019. godine na istoj lokaciji planiran je koncert Branka Đurića Đure i benda Bombaj štampa. Noć uoči dočeka Nove godine, 30. decembra Omladinski orkestar “MuzikArt” će ispred sarajevske katedrale “Srca Isusova” izvesti poznate klasične kompozicije i splet evergreen pjesama.

Stoga iz Grada Sarajeva najavljuju da će olimpijski grad zadnjih dana stare i prvih nove godine biti centar regije. Upravo pod takvim sloganom “Sarajevo, novogodišnji centar regije” održaće se program dočeka 2019. godine.

“Jako mi je drago da Grad Sarajevo nastavlja tradiciju organizacije javnog dočeka Nove godine. To nije posljedica slučajnosti, to je posljedica jasnog plana administracije, a to je da ćemo od Sarajeva, i u njemu, praviti manifestacije vrijedne pažnje. Imali smo dva dočeka Nove godine koji su pozicionirali Sarajevo u svijetu”, kazao je Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva i dodao:

“Želja nam je da nastavimo pozitivan trend i od Sarajeva pravimo centar regije. Ono što je važno jeste da stvorimo pozitivnu energiju u Sarajevu. Želimo da se građani, a posebno nam je važno da se i gosti, koji dolaze u Sarajevo, ugodno osjećaju u našem gradu.”

Skaka je istakao da je ključna stvar da je Grad Sarajevo uradio analizu, koja kaže da su događaji, poput dočeka Nove godine, imaju značajne efekte na privredu Sarajeva. Također, dodao je da će javni doček Nove godine biti promovisan u većim gradovima regije te da tu manifestaciju nikako ne smatra troškom, nego dobrom investicijom.

“Pored Koševa dječački san svakoga s Vratnika je da uvede svoj grad u Novu godinu na najljepšem mjestu, gdje smo se sastajali s djevojkama, pred Vječnom vatrom. Uz kestenje, ćevapčiće, neko sjećanje ćemo prenijeti na veliku scenu, na veliki događaj”, kazao je Hari Mata Hari i dodao:

“Ponosan sam da su tako dva velika spektakularna koncerta napravljena za prošla dva dočeka. Tako da sam ponosan što sam u nizu velikih zvijezda iz ovog grada, koji će uvesti naše građane u Novu godinu, nadam se sretniju, berićetniju i bolju.”