DOBOJ: Fudbalom protiv diskriminacije i homofobije

U srijedu, 29. juna 2016. u Doboju, održat će se radionica o temi “Fudbalom protiv diskriminacije i homofobije” koju organizuju organizacije Open Fun Football Schools (OFFS) iz Sarajeva i Centar za promociju civilnog društva Doboj. Radionica će se održati u sali FK Željezničara s početkom u 11:00h.

Osim nevladinog sektora učesnici radionice su predstavnici fudbalskih klubova iz Maglaja, Žepča, Zavidovića, Petrova i Gračanice, te članovi kluba Željezničar iz Doboja.

Cilj ove radionice je osposobiti trenere koji su u svakodnevnom kontaktu i radu sa mladima i djecom da se uspješno izbore sa svim oblicima diskriminacije, postanu otvoreni, kao i da uče djecu i mlade da prihvate različitosti i učine fudbal igrom prihvatajućom za sve.

Ovaj projekat je implementiran zahvaljujući grantu Internacionalne mreže za antidiskriminaciju i inkluziju u fudbalu Fare Network i organizacije Football vs. Homophobia dodijeljenom u povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije (IDAHOT) širom Evrope i svijeta.