Do novca za klađenje preko lažnih Facebook profila

Splitska policija je uhitila i pritvorskom nadzorniku predala 26-godišnjaka, koji je lažiranjem  facebook profila prevario dvije osobe i njihove podatke koristio za klađenje, a istragu nastavlja jer sumnja da je počinio više sličnih  djela računalne prijevare i nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom sa šireg zadarskog područja, koji je na štetu dviju osoba lažirao facebook profil njihovih prijatelja, te od oštećenih tražio da fotografiraju svoje  platne kartice, a zatim je tako dobivene podatke koristio za uplate u kladionici. Na taj je način jednu osobu oštetio za iznos od 1100 kuna, a drugu za 2000 kuna. S računa jednog od oštećenih pokušao je uplatiti veći iznos novca, ali je kartica već bila blokirana, priopćila je splitsko-dalmatinska policija.

Zbog postojanja sumnje da je počinio niz istovjetnih kaznenih djela policijski službenici provode daljnje kriminalističke izvide.

 

Trafika|Ba