Diplomatski bazar 1. decembra u Sarajevu: Prihod namijenjen djeci i mladima u BiH

Diplomatski zimski bazar u organizaciji diplomatske zajednice u Bosni i Hercegovini bit će održan u subotu, 1. decembra 2018. godine u Sarajevu, a prikupljeni prihod namijenjen je djeci i mladima širom zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Tim povodom u srijedu je u prostorijama EU Info Centra održana konferencija za novinare na kojoj su članice Organizacijskog odbora govorile o programu i sadržajima koje posjetioce očekuju tokom bazara.

Diplomatski zimski bazar je postao tradicionalni humanitarni događaj za glavni grad BiH i svake godine privuče veliku pažnju javnosti.

Annarita Lippiello, supruga talijanskog ambasadora, kazala je kako će bazar biti održan u dvorani ”Mirza Delibašić” u Skenderiji, a bit će otvoren od 11 sati. Istakla je kako su porodice s djecom, ali i svi sugrađani dobrodošli.

Dodala je kako je diplomatski zimski bazar najveći humanitarni događaj diplomatske zajednice u BiH.

”Prošle godine diplomatski bazar je prikupio više novca nego ikad, više od 200.000 KM i zbog toga smo uspjeli da podržimo više od 20 organizacija. Nadamo se da ćemo ove godine oboriti rekord”, izjavila je Lippiello.