Home

    Subota, 24.03.2018. godine


Nalazite se: Izlog » SPORT » Nogomet » Devetnaesta sezona Otvorenih zabavnih škola fudbala protekla veoma uspješno

Devetnaesta sezona Otvorenih zabavnih škola fudbala protekla veoma uspješno

Devetnaesta sezona Otvorenih zabavnih škola fudbala protekla veoma uspješno

Humanitarni projekat “Otvorene zabavne škole fudbala” nevladine organizacije CCPA OFFS, koji se u augustu i septembru istovremeno sprovodi u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Kosovu i djelično Hrvatskoj, ušao je u svoju završnu fazu.

Oko 10 000 dječaka i djevojčica iz lokalnih zajednica različitih etničkih struktura, zajedno se bezbrižno igralo ovo ljeto, te uz pomoć zabavnog fudbala gradilo prijateljstva u ovim petodnevnim školama.

Ukupno je održano oko pedeset škola zabavnog fudbala u našem regionu predvođenih osobljem obučenim za rad sa djecom, a ove godine su na inicijativu kancelarije CCPA Copenhagen i CCPA OFFS Sarajevo po prvi put organizovane i prekogranične škole.

U saradnji sa mrežom lidera i trenera na terenu, te nacionalnim kancelarijama, implementirane su škole Bratunac – Ljubovija  ( BiH – Srbija) i Novi Grad – Kostajnica – Hrvatska Kostajnica ( BiH – Hrvatska). Prekogranične škole su posebna kategorija škola, u kojima se sastaju i sarađuju najmanje dvije lokalne zajednice, koje dolaze iz različitih, susjednih zemalja. Pored ispunjavanja osnovnih ciljeva, ovakva škola ima i dodatni cilj – spajanje djece i trenera iz dvije države, stvaranje platforme za buduću, međunarodnu sportsku i drugu saradnju i pružanje šanse djeci koja nemaju prilike da putuju u drugu zemlju.

”Ovogodišnja, devetnaesta sezona Otvorenih zabavnih škola fudbala protekla je veoma uspješno. Ostvarili smo osnovne ciljeve projekta – povezivanje djece, trenera i lokalnih zajednica, ali i mnogo više od toga. Sretni smo zbog uspješne saradnje timova iz svih opština, povezivanja, putovanja djece i trenera, angažmana lokalnih zajednica i roditelja. Ponosni smo što smo i dalje partner UEFA-e i Nogometnog/Fudbalskog Saveza BiH u razvoju društveno odgovornih projekata kroz sport” – izjavila je koordinatorica projekta za BiH, Vildana Delalić – Elezović.

 

Ostavite komentar

© 2012 - 2014 Trafika.BA | Design - invexmedia.com

Scroll to top