Danas ročište u vezi s uhapšenim u akciji Gibraltar

Sudu Bosne i Hercegovine danas će biti održano ročište na osnovu prijedloga Tužiteljstva BiH za određivanje mjere pritvora za svih devet osoba uhapšenih u policijskoj akciji kodnog naziva Gibraltar – potvrđeno je za Fenu u Sudu BiH.

Ročište će biti održano u 13 sati, kada će se o prijedlogu za određivanje pritvora osumnjičenima izjasniti Tužilaštvo i odbrana, nakon čega će se Vijeće povući da donese odluku.

Prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenima uslijedio je sinoć nakon okončanja saslušanja osumnjičenih osoba.

Osumnjičeni u ovom predmetu su Neven Kulenović (1967.), direktor marketinške agencije S.V.R.S.A, zatim Belma Kulenović (1972.), Sanjin Kulenović (1970.), Lajla Torlak (1978.), Darko Aleksić (1965.), te osumnjičeni Ejub Kučuk (1973.) i Senad Zaimović (1964.), kao i visoki dužnosnici telekom kompanije “Eronet”, među kojima direktor Stipe Prlić (1958.) i Zoran Bakula (1964.).

Radi se o osobama osumnjičenima za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlasti, sklapanjem štetnih ugovora, poreznim utajama, pranjem novca i nezakonitim transakcijama u višemilionskim iznosima.

Trafika|Ba|Fena