Danas počinje Sarajevo Business Forum

Šesta međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum, pod motom “One region, one economy”, počinje danas u Sarajevu.

Organizatori SBF-a – BBI banka i Islamska razvojna banka (IDB) – najavili su učešće eminentnih regionalnih i svjetskih lidera i privrednika.

Sarajevo Business Forum 2015 će staviti u fokus cijeli region, promovirajući viziju regiona kao evropskog centra za proizvodnju zdrave hrane, centra informacionih tehnologija, centra edukacije za strane studente, te razvoj turizma.

Na forumu će biti razgovarano o potencijalima regiona i mogućnostima ujedinjavanja tržišta, te zajedničkom nastupu prema trećim zemljama.

Svjetski eksperti, predstavnici nekih od najznačajnij regionalnih i svjetskih kompanija i investitora iz oblasti poljoprivrede, turizma, edukacije, poduzetništva i informacionih tehnologija pokušat će iznaći zajedničku strategiju za razvoj ovih oblasti u jugoistočnoj Evropi.

Paralelno s održavanjem panela bit će upriličeno održavanje bilateralnih poslovnih sastanaka domaćih/regionalnih kompanija s potencijalnim investitorima iz cijelog svijeta.

Kao i prethodnih godina, u okviru Sarajevo Business Foruma bit će upriličen Ladies program, poseban program za žene.

Ovogodišnji SBF Ladies program organiziran je u saradnji s Asocijacijom poduzetnica One, saopćeno je iz BBI banke.

 

Trafika|Ba