Danas počinje Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

Coca Cola Sarajevo Holiday Market bit će svečano otvoren danas paljenjem bogato ukrašene jelke visoke oko 20 metara.

Tradicija paljenja centralne gradske jelke od čelnika Gradske uprave se nastavlja, pa će i ove godine prekidač na jelci pritisnuti gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, a pomoći će mu gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Prije paljenja lampica na centralnoj jelci prisutne će zabaviti zagrebački band Kraljevi ulica, a nakon paljenja će u Pan Winter Pubu nastupiti Amina Hamzić i grupa Open Mind.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID-a.

Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market dio je projekta “PHOENIX – Kultura za budućnost”, kojeg finansira EU, a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator.

Projekat “PHOENIX – Kultura za budućnost” dio je programa “Sarajevo 2014” kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti, saopćili su organizatori.

 

Trafika|Ba