ČOLAK: Nadam se da ćemo u toku mandata napraviti dobar posao

Novoimenovani predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak danas je nakon završetka konstituirajuće sjednice kazao kako se nada da će dom sa novim rukovodstvom u četverogodišnjem mandatu napraviti dobar posao.

Čolak je također, čestitao kolegama Tadiću i Softiću koji će u narednom periodu činiti rukovodstvo Doma naroda.

“Nadam se da ćemo u ovom četverogodišnjem mandatu napraviti dobar posao, da ćemo raditi konstruktivno, posebice na poslovima koji se odnose na eurointegracije, ali jednako tako i drugim važnim pitanjima”, kazao je Čolak.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, prema riječima novoimenovanog prvog zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Ognjena Tadića, predstavlja “najvitalniju tačku u svim političkim procesima koji su proizašli iz Dejtonskog mirovnog sporazuma”.

“Mi smo u periodu 2011. godine i nekoliko godina nakon toga u sastavu stranaka koje i danas čine rukovodstvo Doma naroda napravili dobar posao. Taj posao je bio takav da su svi gledali u Dom naroda kao u mjesto gdje se razumno donose odluke i mjesto odakle nijedan problem nije nastao. Siguran sam da ćemo uspjeti to da ponovimo u narednom periodu”, kazao je Tadić, te dodao kako Dom naroda na čelu sa novim rukovodstvom “daje šansu saradnji i dobrim inicijativama”.

Drugi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Safet Softić kazao je kako je rukovodstvo doma izabrano “iz trećeg pokušaja”.

“Mi smo iz trećeg puta izabrani i to ukazuje činjenicu da unutar parlamentarne većine u BiH postoji dosta nepovjerenja koje i ovim današnjim činom mi prevazilazimo. Pred nama je imenovanje Vijeća minstara. Vjerujem da ćemo današnjim okončanjem imati novo vrijeme i novu šansu”, zaključio je Softić.

 

Trafika|Ba|AA